Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Scholentoernooi 2014

http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybalOok Bulgarije makkie EK volleybalsters
29 september 2009


De Nederlandse volleybalsters hebben hun ongeslagen status ook in de tweede ronde van het Europees kampioenschap in Polen voortgezet. Bulgarije werd dinsdag in de Atlas Arena in Lodz met 3-0 (25-19 25-20 25-18 ) verslagen. Nederland speelde niet vlekkeloos, zoals in de eerste drie wedstrijden, maar had voldoende niveau om ook over het lager geklasseerde Bulgarije heen te gaan.

Bondscoach Avital Selinger stuurde net als in de eerste ronde zijn vertrouwde basis het veld in: spelverdeelster Kim Staelens, Chaïne Staelens, Ingrid Visser, Debby Stam, Manon Flier, Caroline Wensink en libero Janneke van Tienen. De wedstrijd begon rommelig. Nederland kon niet meteen de hoge servicedruk van afgelopen weekeinde opleggen en had moeite met de aanvallen van de Bulgaarse Eva Janeva. Bulgarije nam zelfs af en toe een puntje voorsprong. Pas boven de 20 werd er een definitief gat geslagen. Op de service van Flier liep Nederland uit naar 25-19.

In de tweede set liet het team van Selinger een 8-4-voorsprong glippen, bij 9-9 was het weer gelijk. Het verschil bleef daarna steeds twee of drie punten in het voordeel van Nederland. Invalster Maret Grothues zorgde in de slotfase voor de nodige servicedruk. Een aanval langs de lijn van Stam en een uitgeslagen bal van Bulgarije bracht Nederland de zege: 25-20.

Het verschil in de derde set was een stuk groter. Door een prima blokkering en rake klappen van onder andere middenspeelster Visser - beste aanvalster van het toernooi in de eerste ronde - kwam Nederland op een comfortabele voorsprong en kon de wedstrijd worden uitgespeeld: 25-18.

Woensdagavond staat de wedstrijd tegen België op het programma. Bij winst is het team van Selinger al zeker van de halve finales. De topper tegen Rusland een dag later gaat dan alleen nog om de eindrangschikking in groep E.

Bron: volleyportal.nlNaar het overzicht