Scholentoernooi 2014

Oudenallen-Haaxman D2 verliest met 3-2
02 oktober 2009

Woensdagavond 30 september speelde de Oudenallen-Haaxman equipe tegen VCH D4, net als onze D5 de laatste wedstrijd in de FBK hal in Hoofddorp en dus werd het pas 10 uur toen de Atalante dames aan de wedstrijd begonnen. Jet Feddema was nog wat ziekig en slecht bij stem, en Inge Bakker was afwezig ivm werk.

Tijdens het inspelen was al gezien dat dit team sterker was dan de eerste tegenstander die vrij makkelijk met 4-0 waqs verslagen. En in de eerste set was er inderdaad veel meer rally. In eerste instantie bleven de Vinkeveense dames een fractie voorlopen, maar op de rake klappen van één van hen had de achterhoede vaak geen antwoord. Aanvallen op de buitenpositie en via de 3m lijn scoorden veelal rechtstreekse punten. In de 20 ging het om en om. En dat bleef lange tijd doorgaan, het waren spannende en soms keilange rally's. Nog niet eerder werden er zo langdurig zulke spannende minuten gespeeld, beide teams bleven over en weer scoren. Maar gelukkig, bij de 35-37 (!) pakten we de eerste set.

Dat was een mooie eerste stap. De VCH'rs waren even uit het veld geslagen en bleven aan het begin van de tweede set wat achter. Maar langzaam en gestaag haalden ze weer bij en het werd weer spannend aan het eind van de set. Ondanks mooie klappers van met name Annemarieke Wijnands en Joke Ruizendaal lukte het echter niet de tweede set te pakken: 25-23.

In de derde set maakte de Vinkeveense ploeg meer fouten. Het hele spelletje was al niet top netjes en zuiver, met name de service liet zwaar te wensen over. VCH speelde echt niet veel beter, vooral door het eigen spel en soms ook de te makkelijke oplossingen die direct door de Hoofddorpse dames werden opgepakt, gaf Atalante de set uit handen: 25-17.

Setje 4. Nu begon ook de gastploeg meer foutjes te maken, de vaak aangespeelde sterke aanvalster op buiten en van de 3m mepte nu meerdere malen in het net. Met enthousiasme en herrie, ingefluisterd door coach Jet, probeerden we de 'zevende' man te maken. Dat ging iets beter: 25-21 winst.

Een vijfde set dus. Aan Vinkeveense kant werd het iets verkrampter en twijfelachtiger. De aanval was niet moeilijk genoeg en vrij makkelijk eigenlijk pakte VCH de laatste set (15-09). Wat een teleurstelling.. Komende trainingen weer eens flink oefenen op een solide service. En verdediging pass. En service pass. En verdeling en aanval. En dan op naar de volgende wedstrijd op vrijdag 9 oktober om 20:00u in de Boei!!