Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën




Vinkeveense plassen 2

D2 mist scherpte en verliest van VHZ
08 november 2009


Vrijdag 6-11 speelde D2 uit in Nieuw Vennep in een spiksplinter nieuwe hal vol met milieu bewuste groene fratsen. De wedstrijd zou niet om 21:15 kunnen beginnen, het liep al uit. In de ongezellige grote hoge kantine vonden we toch nog een gezellig zithoekje mét kachel erbij. Lekker een koppie thee, een beetje teuten en toen we ruim later een beetje rozig de zaal in stapten was het nog niet klaar. Toen kwam het veld leeg maar bleek eentje nog te fluiten op een ander veld. Afijn. Geen strak begin.

  

De eerste paar rally’s liepen niet lekker. Het was onwennig en stroef en weinig kordate pit. De pass liep niet lekker en kwam die wel dan was het aan het net rommelig en was het geluk ook al niet vaak mee. In het tweede deel kwamen we terug maar de achterstand was te groot en met 21-25 verloren we de eerste set. Zo dat was weer even met de neus op de feiten na 3x een 4-0 op rij. De VHZ dames speelden gewoon lekker, hadden een goede aanval en stonden overal.

In set 2 stond de Oudenallen-Haaxman equipe rap op grote achterstand, 7-0. Met een dubbele wissel zetten we een andere richting in en het leek te werken. Maar ondanks de goede inhaalrace bleef de service en rally pass beneden peil, het kon gewoon beter en ook de reactie bij onverwachte dingen was er niet voldoende. De scherpte is echt minder na een paar makkelijke wedstrijden. Inge was nog wel de enige die verschillende verrassende ballen van de grond haalde. Eindstand 15-25.

Toch zat er een strohalm in, het ging beter draaien, het was meer solide en de derde set liet een gelijk opgaande strijd zien. Er kwam meer duidelijkheid in het spel er werd goed geroepen en mooi overgenomen: 23-25 winst!

Voort met de vierde set. Wederom gelijk op aan het begin maar voorbij de 10 was het vooral VHZ dat het voortouw nam. Ondanks time-outs en wissel lukte het net aan niet en met 21-25 verloren we de laatste set. Zo zijn we echt weer met de beide voeten op de grond, en met de neus op het feit gedrukt. Vorig seizoen verloren we de meeste wedstrijden maar er was bijna altijd een leuke gelijk opgaande strijd. Dit was minder leuk omdat wij gewoon stijfjes, geforceerd en met te weinig pit niet in ons lekkere spel kwamen. Om met Henk Gemser te spreken, dat kan beter! Om tien over 12 liepen we de kantine weer in maar de bar bleek gesloten… nou zo’n gevoel…

Vrijdag 13-11 spelen we tegen de nummer 1 Roda. Samen met VCH en VHZ lijken we een kwartetje te vormen dat voor de top 4 gaat...

Bron: mi



Naar het overzicht