Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
MC1, 2021-2022

Eerste minidag voor jongste volleyballers
10 oktober 2010


Afgelopen zaterdag 9 oktober was de eerste toernooidag voor de jongste rekruten (7 tot 12 jaar) van Atalante: de eerste minidag in de Bankras in Amstelveen. Met 4 teams was Atalante van de partij en als eerste startten de Muppets met de nieuwe samenstelling: Jacco, Marc, Kimo, Marit, Ivar en Paula. Zij kwamen uit in de hoogste poule van niveau 4. En dat deze nieuwe combinatie een gouden greep is bleek wel. De Muppets hebben erg sterk gespeeld en veel gewonnen. Goed gedaan!In de middag was het de beurt aan de drie andere teams. Ze speelden allemaal een niveautje hoger, niet meer alleen maar vangen en gooien maar eerst een mooie pass naar je maatje proberen te spelen. Het was vaak nog wel wennen. Dan red je een mooie bal maar dan had je ‘m moeten passen in plaats van vangen.. De meeste wedstrijden werden door het wennen dan ook niet gewonnen maar de lol was er niet minder om en er waren veel, echt veel erg mooie acties te zien van de koters. Dit toernooi was heel leerzaam en aan de inzet heeft het niet gelegen, iedereen deed enorm zijn/haar best, inclusief de vele enthousiaste ouders en begeleiders aan de zijlijn.
 
De Ukketoppers met Noa, Leonie, Roos, Claudia, Chanel en Lucia speelden leuke partijen op niveau 4 waarbij de derde bal net als de eerste bal ook niet gevangen maar gespeeld moet worden. De pass ging meestal goed en kon soms enkel een tikkie hoger en ook wat meer beweging gaat wel helpen. Het opgooien van de derde bal voor de teammaat was best lastig. Volgende keer wordt dat allemaal beter, want de potentie is er zeker. De Ministars met Isabel, Talitha, Fay en Valerie hebben ook leuk gespeeld op niveau 3. Ze hadden soms nog wel wat moeite de pass onder controle te houden. Daar gaan ze hard op trainen zodat het volgend toernooi nog leuker wordt.

Verrassend waren wel de Mega mini’s (niveau 3) met megasterren Judith, Lisanne, Mark, Maaike, Jade en Anouk. Ze hebben wel alles verloren, maar speelden ontzettend goed! Ze doken en vlogen door het hele veld. Alleen nu nog leren de bal niet te netjes terug te gooien precies in de handen van de tegenstander! Al met al een leuke eerste dag en de trainers weten weer precies op welke onderdelen de meeste aandacht nodig is. Verliezen is niet erg want daar kun je ook van leren, zeker als je weer een niveau hoger speelt kun je alleen groeien. We gaan het zien op zaterdag 6 november, dan is de tweede minidag in IJmuiden.

Bron: miNaar het overzicht