Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


MC1 Kampioen

http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

8 punten in 2 wedstrijden voor D1
16 januari 2011


Opnieuw zonder coach Sjaak Immerzeel en de aan haar arm geblesseerde Loes Kuijper moesten de dames afgelopen zaterdag naar Amsterdam afreizen. Met de 3 punten van de donderdagavond nog in het geheugen en 1 speelster meer moest er geprobeerd worden tegenstand aan de nummer 2 Armixtos te bieden. Volgens de prognose van de NeVoBo zou de uitslag in het voordeel van Armixtos gaan uitvallen. Maar daar wilden de dames toch wel een stokje voor steken.


   

Om half 2 werd er al bij De Boei verzameld. Met een lekkere marsepeinen taart vanwege de verjaardag van Mirjam van der Strate vertrokken we naar Nancy Lijten in Amsterdam Z-O. Daar werd onder het genot van een kopje koffie/thee met de overheerlijke taart de tactiek en opstelling voor die middag besproken: Nancy aanvoerder en gelegenheidscoach. Daniëlle van der Horst stukje schrijven. Jana Chatrnuchova wassen. En de opstelling doornemen. Jana en Mirjam op buiten. Suzan Heijne op diagonaal, Marleen Sondermeijer en Daniëlle op het midden. Irma Schouten als spelverdeelster en Nancy en Carin van Kouwen respectievelijk als coach en reservespeelsters.

Tegen 3-en was het tijd om naar Amsterdam te vertrekken. De vriend van Nancy en Suzan reden naar Sporthal de Pijp om de dames af te zetten en z.s.m. na de wedstrijd weer weg te kunnen om te gaan werken. Om half 4 kon er begonnen worden met inlopen. Bananen en dropjes waren vooraf aanwezig om de dames energie te geven. Het inlopen, inspelen en inslaan ging voortvarend.

Vanaf het begin liep alles lekker bij de Haaxman/Verbruggen dames. Passes soms zelfs iets te scherp, maar iedereen was goed bij de les. Vooral het achter de aanval zitten, de blokkering en de verdediging liepen goed. Aanvallend kon er lekker gescoord worden door wisselende plaatsballen en harde aanvallen. In voorgaande wedstrijden was een achterstand vaak niet meer in te halen, maar dat was afgelopen zaterdag zeker niet het geval. Door mooie serviceseries, super passes, variëren in de spelverdeling en het daardoor goed kunnen bedienen van de aanvalsters werden de 1e drie sets met 18-25, 22-25 en 21-25 gewonnen. Coach Nancy wist op de juiste momenten ook de juiste speelsters te wisselen of een time-out te nemen.

De 4e set ging vanaf het begin gelijk op. Even dachten de Armixtos dames dat ze de set in de pocket hadden, maar de Haaxman/Verbruggen dames gaven dit keer niet op. Een touché bal van Daniëlle op 24-23 werd door de scheidsrechter niet gezien. Dat gaf de gelegenheid de set binnen te slepen. Uiteindelijk werd er door een aantal goede services en blokkeringen de set met 25-27 binnen gehaald. 5 punten erbij en een tegenstander die niet blij was. Maar ja, de Haaxman/Verbruggen dames stijgen zo wel op de ranglijst.

En Mir, volgende keer maar weer een lekkere marsepeinen taart als voorafje?

Bron: DaniƫlleNaar het overzicht