Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
MC1, 2021-2022

Nipt verlies voor D1
06 februari 2011


Afgelopen vrijdag 4 februari speelde Haaxman/Krijn Verbruggen Atalante dames 1 tegen de nummer 1 van de competitie; Allvo D1. Na de afgelopen weken twee maal te hebben gewonnen van de constant wisselende nummer 2, hadden de dames deze keer de zinnen gezet op een winst van deze ongeslagen nummer 1. Met het team, deze keer bestaande uit 9 volledig inzetbare speelsters, was deze winst ook bijna werkelijkheid geworden.
 
De eerste set startte rommelig, de passes kwamen niet goed aan bij spelverdeelster Irma Schouten waardoor er geen aanval kon worden opgebouwd. Mirjam van der Straatte, spelende op de buitenpositie, kon vanuit deze noodballen nog mooie aanvallen produceren door haar specialisatie; de strak diagonaal gespeelde bal. Hierdoor wist het team langzamerhand in te lopen op Allvo, die met behulp van de snelle middenaanvallen de set binnenhaalde met 17-25.

Na dit setverlies was Atalante ingespeeld op de tegenstander en begon zelf het spel te maken. De passes kwamen weer bij de spelverdeelster waardoor Marleen Sondermeijer rake klappen uit kon delen over het midden, resulterende in een driemans-blok voor deze aanvalster. Het team draaide goed en er werd bij elke bal hard voor elkaar gevochten. Na een sterke servicebeurt van de gewisselde Carin van Kouwen was Atalante uitgelopen tot een 20-10 voorsprong die niet meer werd ingehaald. De set werd gewonnen met 25-17.

Met een 1-1 in setstanden werd de derde set begonnen. Mooie passes van Daniëlle van der Horst zorgden ervoor dat Loes Kuijper een sterke aanval op buiten neer kon zetten. De dames van Allvo kwamen ook terug en sterke services en aanvallen resulteerde over en weer in punten. Suzan Heijne, spelende op de diagonaal, kreeg de kans de 3-meter aanval te benutten met een 100% rendement. Met 13 gelijk op het scorebord kwam Jana Chatrnuchova binnen de lijnen op de middenpositie en zorgde met scherp spel aan het net voor menig punt. Tot aan het einde van de set ging het gelijk op, tot Atalante aan het langste eind trok, 27-25.

De vierde set begon met eenzelfde soort rommelig spel als in de eerste was gezien. Het team zag alle hoeken van het veld maar door hard werken waren dit niet altijd verloren punten. Atalante stond zelfs een tijd voor deze set, met een maximum van 2 punten verschil. Aan de kant van Allvo werden speelsters ingebracht met sterke services, waar Atalante veel moeite mee had. Speelster Nancy Lijten is dan ook menigmaal het veld ingebracht door trainer/coach Sjaak Immerzeel om de servepass weer netjes te brengen. Helaas was Allvo al te veel uitgelopen en verloor Atalante deze set nipt met 23-25. Zo ging het team alweer de negende 5 setter van het seizoen tegemoet.

Het harde werken van de afgelopen sets had er duidelijk ingehakt bij het Vinkeveense team. Hoewel de wil om te winnen nog aanwezig was, was de kracht om dit waar te maken moeilijk te vinden. Tot een 7-8 gingen de teams gelijk op, hierna rook Allvo de overwinning en kon Atalante niets meer inbrengen, verloren met 9-15.

Een 2-3 verlies op de nummer 1 is toch een mooi resultaat voor het Atalante D1 wat momenteel op de zesde plaats standhoudt. Komende vrijdag reist het team naar Huizen, om het alweer op te nemen tegen een nieuwe nummer 2..

Bron: SuusNaar het overzicht