Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën




http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

H2 pakt belangrijke 5 punten tegen FHC '91
24 januari 2007


Woensdagavond 24 januari 2007 zijn de heren van 2 gesponsord door A-side Websites & Drukwerk vertrokken naar de Spaarnehal te Haarlem om het hier op te nemen tegen FHC ’91.



De eerste set begonnen in de basis: Rick vd de Linden, Bas vd Lubbe, Ton Plomp, Erik Verbruggen, Bob Bakker en Sven Pothuizen. Op de bank zaten Mark Kentrop, weer terug na een langdurige blessure en invaller Jan Ruizendaal. Jan was mee omdat Rick de Groot afwezig was omdat hij moest werken.

De eerste set begon Atalante zeer sterk en al snel kwamen de heren van 2 op een flinke voorsprong. De pass ging lekker en er kwamen daaruit mooie set-ups die wij dan ook mooi afronden. In deze set hadden we weinig tegenstand. De set hebben wij dan ook gewonnen. Setstand: 9 – 25.

De tweede set stonden de 6 van de eerste set ook weer in het veld. Op de eerste paar ballen die door FHC geslagen werden, hadden de heren van Atalante geen antwoord. Toch een klein beetje aangeslagen van deze ballen kwamen de heren van 2 op een achterstand van 6 punten. Maar er werd aan Atalante-zijde flink doorgeknokt om alsnog de set te pakken te krijgen, en met moeite was daar een goed resultaat. Setstand: 20 – 25.

De derde set begon voor de heren van Atalante goed. De A-side mannen hadden nu wel antwoord op de tegenaanvallen waardoor er geen achterstand ontstond. Bij een stand van 13–19 in het voordeel van Atalante kwam onze reserve set-upper Jan Ruizendaal in het veld. Deze set ging vrijwel gelijk op, FHC bood veel tegenstand. Maar dat mocht niet baten want de Vinkeveners wonnen ook deze set. Setstand: 18 – 25. 

De vierde en beslissende set voor de 5 punten had veel up’s en down’s maar het spel was redelijk in evenwicht. Bij een stand van 11–11 vroeg onze coach Erik Raket een time-out aan omdat hij vond dat we naar moeilijke oplossingen aan het zoeken waren. Rick vd Linden kreeg de tip niet een te moeilijke set-up op te gooien. Bij de eerst volgende aanval gaf Rick -tegen de aanwijzingen in- een set-up op de 10 en deze werd dan wel gescoord, maar het was wel weer een moeilijke oplossing.... Setstand: 22 – 25.

Dit betekent dus dat de heren van 2 weer 5 punten mee hebben genomen naar Vinkeveen en we de afstand op 2 punten houden ten opzichte van Smashing Velsen die op de 1ste plaats staan in de competitie.

Op 2 februari speelt de A-side formatie een Rondeveense derby tegen Veenland: 21.15 in de Boei.

Bron: Sven Pothuizen



Naar het overzicht