Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Scholentoernooi 2014

Minidag 24-9-22

Mooie tweede competitiedag voor de miniteams
06 november 2011


Atalante Muppets (Juriaan, Ivar, Marc, Jaco, Kimo, Stefan) 

Het hoogste team van de Atalante mini’s zijn de Muppets, die speelden dit keer na een eerste plek op de laatste minidag in de allerhoogste poule. In de eerste set had het team moeite om het ritme te vinden, waardoor de eerste set tegen VCH Spike werd verloren. De tweede set ging het stukken beter, er werd goed overgespeeld wat resulteerde in een winst.

De volgende wedstrijd tegen VCH topspin toonde een vervolg in de stijgende lijn. Er werd meer en meer in 3-en gespeeld waardoor er wat rust kwam in het team en er ook meer aangevallen kon worden. Deze wedstrijd werd gewonnen. In de laatste wedstrijd leek het alsof het kruit en concentratie verschoten was. Nog wel een paar oplevingen, maar ze moesten hun meerdere erkennen in Smashing Velsen.

Atalante Toppers (Claudia, Chanel, Noa, Roos, Leonie, Lucia)

Zij speelden de eerste wedstrijd tegen Martinus en begonnen – net als de Muppets -  wat stroef, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam het team steeds beter in het spel. De eerste set hebben ze de achterstand net niet op tijd kunnen omzetten in een winst. Maar in de tweede set waren ze helemaal op dreef en werd met mooi spel ruim gewonnen. Het smashen lukte ook steeds beter! De tweede wedstrijd was tegen Spaarnestad Smashers. Deze wedstrijd ging vrij gelijk op. Zelfs tot aan het einde toe, het werd ook een gelijk spel, de punten werden verdeeld. De laatste wedstrijd was tegen het andere team van Martinus. Ook hier ging het steeds tijd gelijk op, beide teams waren aan elkaar gewaagd er werd hard gewerkt door beide teams, met mooie reddingen. Het was alleen jammer dat net voor de zoemer het twee keer Martinus was dat aan het langste eind trok en dus verloren de Toppers de wedstrijd.

 Atalante Ministars (Fay, Talitha, Valerie, Nikki, Isabel)

De Ministars waren dit keer compleet aan de competitiedag begonnen. Ze maakten een fantastische start tegen VHZ. Ze speelden goed en het was een mooie wedstrijd om te zien. Ze wonnen beide sets overtuigend. De tweede wedstrijd wilden ze hetzelfde spelletje doorzetten, maar daar staken de VVO Twitters een stokje voor. Die boden kranig tegenstand en het lukte de Vinkeveense formatie niet om dit offensief te doorbreken. Deze wedstrijd werd verloren. Enigszins teleurgesteld en ook wat vermoeid, mede ook door de late wedstrijden, hebben ze de laatste wedstrijd tegen Smashing Velsen eigenlijk een beetje weggegeven. Deze werd ook verloren.

Atalante Megamini's (Mark, Lisanne, Maaike, Anouk, Judith)

Het team was blij dat er eindelijk weer een competitie dag was. Alle energie kwam eruit in de eerste wedstrijd, er werd gedoken, gesmasht en waren er veel mooie reddingen!  Met een ruime cijfers wisten de Megamini's van de Beachbabes uit Ijmuiden te winnen. Daarna volgde een pittigere tegenstander, VCH Set Up. In het begin overtroefde de Hoofddorpse formatie de Megamini's. Maar zij kwamen door solide en slim geplaatst spel terug en net voor de zoemer stond het Vinkeveense team 1 punt voor, dus winst!!  De tweede set liet VCH zich niet ontnemen en die wonnen zij ruim. In de laatste wedstrijd wat de puf er een beetje uit, er slopen wat meer foutjes in. Wel leuk spel, maar ze moesten de winst afstaan aan een nieuw team op de minidag van Unitas uit Mijdrecht. 

Atalante Long Ladies (Eva, Jade, Rosalie, Annefloor)

Annefloor was hersteld van haar blessure en daardoor was het team voor het eerst compleet begonnen aan een competitiedag. De eerste wedstrijd tegen Heemstede waren echter de spieren nog niet warm genoeg. Ondanks mooie service en goed overspelen kon de winst beide sets niet naar Atalante getrokken worden. De tweede wedstrijd tegen VCH ging beter. Een paar mooie smashes van Jade en de slimme service van Rosalie konden dan wel niet voor winst zorgen, maar de tweede set wel voor een gelijkspel. En dit smaakte naar meer! De laatste wedstrijd tegen VCH was ook bij dit team de moeheid al aardig toegeslagen ( het was al bijna 18.45 uur). De Long Ladies lieten zich echter niet kennen en juichten na iedere punt. Na de eerste set net aan gewonnen te moeten geven, loonde het juichen alsnog; de laatste set gewonnen!

Atalante Heroes (Cayden, Sander, Sander, Alyssa, Daan)

In de 1e set van de wedstrijd tegen Spaarnestad superstars moest het team er even inkomen maar na een paar punten liep het steeds beter. Er werd goed gedraaid na elke bal die het team over het net gooide, wat vorig jaar nog erg moeilijk was. De eerste set  is verloren en de tweede set werd gelijk gespeeld. De tweede wedstrijd speelde het team tegen VCH Dive. Na een prachtige vangbal van Daan en een mooie pass en vangbal van Cayden (dan mogen alle teamspelers weer terug in het veld) werd de eerste set gewonnen. Ondanks mooie reddingen van de beide Sanders en Alyssa die steeds meer ballen pakt, werd de tweede set helaas net verloren.

De laatste wedstrijd tegen de SV Strandpiraten begon heel moeizaam, ze konden hun ‘draai’ niet helemaal vinden en deze set werd verloren. Maar in de tweede set herpakte het team zich heel goed en wisten deze dag toch nog mooi af te sluiten met een puike winst.

 

Kanjers (Nathalie, Isa, Tessa, Zoëy)

Het was jammer dat in de eerste wedstrijd ze meteen het beste team van de poule tegenover zich kregen, VCH Pass. Het was daardoor lastig inkomen voor de Kanjers. Ondanks goed gooi- en vang werk moesten de meiden helaas beide sets gewonnen geven. De tweede wedstrijd beten de meiden zich vanaf de start  vast in het spel. Snel gooi en vangwerk en zelfs af en toe een pass- en vangbal maakte de winst zoet. Beide sets werden gewonnen van VHZ. De laatste wedstrijd hadden de kanjers de smaak te pakken. Slimme balletjes net over het net gegooid of ver achterin scoorden goed. De tegenstander SAS had beduidend meer moeite met het spel. Ook deze wedstrijd werd met 2 sets gewonnen. Een goede score voor dit nieuwe team!


Zie ook: http://www.0297-online.nl/nieuws/15035/tweede-competitiedag-voor-de-miniteams-volleybalvereniging-atalante.html

Bron: MiniteamsNaar het overzicht