Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën
Minidag 24-9-22

Atalante dames 2 pakt volle winst in Weesp
04 november 2012


Voor de vijfde wedstrijd toog de tweede Haaxman ploeg naar Weesp voor een treffen met Oberon D2. Pas laat stond de wedstrijd gepland (21:45) met voordeel dat je dan ruim na een soms wat drukke spits, rustig aanrijdt. Verder een erg leuke zaal daar, met vier velden zoals de meeste sporthallen trouwens (in plaats van 3 in De Boei) en toch niet een onwijze herriehal. Misschien is een kleine uitbreiding van de Boei sportzaal een leuk alternatief deelplan voor het Boeiplein?
De eerste set startte zoals vaker met een flinke inwerkperiode, het duurde lang voordat de dames prettig op gang kwamen. Vooral de middenaanvallen van Oberon D2 waren erg kort en stuitten meerdere keren 1-2 meter vóór de Vinkeveense verdedigers op de grond. Weliswaar niet snoeihard maar scoorde te vaak. Verdeler Jet Feddema had flink werk aan het toch nog mooi voor brengen van de matige pass en een flink deel van de set liep de gastploeg achter de feiten aan. Serveren ging goed en mede dankzij lucratieve time-outs en vocaal wakker worden wist de geel groene ploeg met 21-25 te winnen.

Loeps Kuijper kwam aan de buitenkant in het veld voor Annemarieke Wijnands. Het team ging beter draaien maar de Weesper moppen gaven zich nog niet gewonnen. Nog iets te vaak wisten ze te scoren met hun korte aanvalslagen, de rallyverdediging verbeterde met kleine stappen. Ook de service pass was nog niet optimaal maar de stijgende lijn bleef aan, met name door groeiende inzicht, en allengs kreeg de ploeg meer overwicht: wederom 21-25 winst.

In set 3 kwam Annemarieke Wijnands terug op de buitenkant en Loes nam over op het midden van Joke Ruizendaal die overigens op de dinsdagtraining haar eigen middelvinger uit de kom had geslagen. In een reflex had ze de vinger direct weer terug gezet op standje 90 graden en goed geplakt en gespalkt kon de geelgroene vinger geen kant op. Annemarie Bakker switchte van diagonaal naar verdeling en Tineke Vellekoop ging verder op de diagonaal-aanval. De dames van Oberon bleven hard werken maar met net iets minder overtuiging, terwijl zoals vaker, de Atalante dames op alle fronten steeds sterker speelden. Enkel de service liet iets te vaak te wensen over, maar dat kon in dit derde bedrijf gelukkig ruim leien, en mede dankzij mooie goedmakertjes van Debbie van der Hoorn, de nimmer aflatende energie van Inge Bakker en goed middenblokwerk van Loes bleven de punten komen: 15-25 winst. Ook de laatste set was niet al te moeilijk, dat is te zeggen vanaf het begin. Nog een klein dalletje werd overwonnen en met 18-25 was de derde 4-0 een feit waardoor het routine team aardig stevig op één staat. Komende week even niks, daarna op vrijdag 16 november thuis tegen de nummer 2.  

Bron: miNaar het overzicht