Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën




Scholentoernooi 2014

Met zeer nipt verschil blijft Atalante D2 ongeslagen
27 januari 2013


Vrijdag speelde de tweede dames equipe van Atalante tegen het jonge en vooral lange Keistad D5 dat op een 5e plek met name tegen de hoger geplaatste teams punten weet te pakken. Annemarieke was niet van de partij, met 7 volleybalvrouwen moesten we het klaren. 



De eerste set was vooral wennen aan de lange speelsters, de eigen blokverdediging moest flink uit de stoffige kast. Verder hadden ze goed geleerd van de eerste wedstrijd en maakten diverse keren gebruik van de net-over-het blok-prikgaten. En uiteraard heeft de Haaxman ploeg altijd tijd nodig om de schwung te vinden: met andere woorden de start was moeizaam. De pass kwam slecht aan en verdeler Jet moest flink moeite doen om de bal aardig voor te zetten. In de serveerhoek lag de meeste ruimte om aanvallend te scoren, maar dat drong maar langzaam tot de geelgroene ploeg door. Echter het serveerwerk van de Vinkeveense ladies was nagenoeg foutloos en maakte veel goed. Nipt werd set 1 met 25-23 gewonnen. 

De strijd werd heftiger in het tweede bedrijf en vrij snel stond de Atalante ploeg op flinke achterstand: 8-15. Debbie kwam op de buitenkant in het veld voor Tineke en verder werd mbt de rally pass en service pass beter onderlinge afspraken gemaakt. Een inhaalrace was aan en langzaam kwam het thuisteam dichter bij. Een spannend duel dat helaas met 24-26 nipt werd verloren.

In set drie ging de strijd voort met verdeler Annemarie. Het was een uitdaging om langs het lange buitenblok te komen en daarom had linkse Loeps met Inge van buitenkantplek gewisseld. Ook de set-up werd ellengs wat ruimer van het net opgegooid zodat er meer variatie mogelijkheid was. Verder scoorden de middendames ook steeds beter en diagonale Tineke pakte lekker wat aanvalpuntjes mee. Het ging steeds vertrouwder draaien en ook al was het steeds zeer close, de rallywinst ging toch meestal naar de taaie Atalante dames. Helaas weer wat meer eigen servicefoutjes waardoor geen afstand genomen kon worden. Op 23-24 was een dubieuze beslissing en Keistad ging er met de setwinst vandoor..
 
Het scheelde wederom niet veel, maar de ploeg wist nu wat ze moest doen. Alert bijsturen in de service pass, afwisselend aanvallen en vooral goed serveren. Een paar eigen foutjes eruit en het beeld zou er heel anders uitzien. Verder had het team iets recht te zetten. Niet alleen het setverlies van set 3 maar ook om het feit dat schaatster én volleybaltalent Annike van Kouwen op dat moment tot sportvrijwilliger 2012 was gekozen. Na een rot knieblessure eind vorig seizoen was ze met 9 maanden revalidatie juist afgelopen dinsdag weer voor het eerst voorzichtig mee komen trainen.... In snel tempo stond de thuisploeg ruim voor. Met name het serveerwerk was goed, waardoor ruimte ontstond voor verder uitbouwen. Met veel rianter verschil werd deze leukste set met 25-18 gewonnen. 

Dan voor de tweede keer dit seizoen een vijfde beslissende korte set. Tot de vijftien dus gelijk strak aanpoten aldus coach Jet Feddema. Het startte goed maar via 2 time-outs op 5-6 en 5-9 achter werd de achtervolging na een peptalk wederom taai ingezet ondersteund door joelend publiek. Op 11-11 nam de tegencoach een time-out. Het was superspannend. Het setpoint was aan en toen was er weer een twijfelgeval dat deze keer in het voordeel van Atalante werd beslist: 16-14 winst. En 3-2 winst voor de wedstrijd.

Volgende week zaterdag spelen de dames uit in Amersfoort tegen Forza D4.

Bron: mi



Naar het overzicht