H1 op centre-court
19 november 2013

Vrijdag 8 november was het weer zover. H1 van Atalante mocht aantreden tegen Spaarnestad H5. De avond begon meteen goed met een leuke verrassing voor het aanwezige publiek. Aangezien H1 de enige en laatste wedstrijd van de avond speelde, werden alle velden afgebroken en het centre-court opgebouwd! Dit was ook meteen een verrassing voor een aantal spelers van H1 en natuurlijk ook voor onze tegenstander, die ook wel een beetje vreemd keken. :)

De wedstrijd werd begonnen met Jeroen op de bank en de rest van de mannen in het veld, aangezien we maar 7 mensen in ons team hebben. Bas en Yorick op het midden, Leroy en Iwan op de buitenkant, Erik diagonaal en Frans op de spelverdelerspositie. De eerste set begon al meteen met een lekkere lange rally die uiteindelijk met een slimme prikbal werd gewonnen door de groen-gelen. Hiermee was de toon ook meteen gezet. Er zouden nog vele lange rally's volgen waarvan de meesten toch wel in het voordeel van Atalante werden beslecht. De tegenstander had kennelijk nog een beetje moeite met het spelen op het centre-court, want in een poep en een zucht stond het 10-6 voor Atalante. Een goede reden om een time-out te nemen voor Spaarnestad. Atalante liet zich daar door echter niet van de wijs brengen en stoomde door. 23-12 was dan ook snel op het scorebord tevoorschijn gekomen.

Maar toen kwam er een zandkorrel in de soepel lopende Atalante machine. Door zeer goed serveerwerk van Spaarnestad werd de passing van Atalante zwaar onder druk gezet. En de anders zo goed lopende aanval kon door Frans niet goed in stelling worden gebracht. Er werd door Spaarnestad 6 punten op rij gemaakt. Reden genoeg om op 23-18 even een time-out aan te vragen en de neuzen weer even de goede kant op te krijgen. Dit was een goede keuze en Spaarnestad heeft hierna ook nog maar 1 puntje kunnen scoren. De set werd dan ook met 25-19 naar ons toe getrokken. De kop was eraf!

De 2e set werd met dezelfde opstelling begonnen als in de 1e. Deze set liep wat meer gelijk op en Spaarnestad kon redelijk gelijke tred houden met de mannen van A-side Atalante. Dit resulteerde weer in een aantal zeer lange rally's,  wat uiteraard zeer vermakelijk was voor het publiek, maar voor een aantal spelers toch wel een tikkeltje vermoeiend. Maar Atalante bleef doorknokken en de ene na de andere mooie redding en aanval werd eruit geperst. Vooral de 3 meter aanvallen van Erik waren weer als vanouds keihard en onhoudbaar voor de verdediging van Spaarnestad. Op 17-17 werd er dan ook een klein sprintje eruit geperst door Atalante en werden er 4 punten op rij gescoord. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de set werd dan ook met 25-22 afgesloten. Dit betekende eigenlijk de genadeslag voor Spaarnestad die even aan een eventuele setwinst hadden kunnen ruiken maar toch aan het einde tekort kwam tegen het blok en aanvalsgeweld van Atalante.

De 3e set werd nu begonnen met Jeroen als spelverdeler en Frans op de bank. Het tempo in het spelletje werd meteen een tandje opgeschroefd door Jeroen. Door een goede servicepass van met name Yorick kon Jeroen Erik en Iwan een aantal keer met mooie staffels vrijspelen. Waardoor de aanvallers de ballen er heerlijk in konden spijkeren. Atalante speelde hun beste spel en dat betaalde zich dan ook meteen uit in een 13-7 voorsprong. Alles begon nu te kloppen bij Atalante en Spaarnestad werd steeds moedelozer. Het blok stond als een huis bij de groen-gelen en alles wat er langs kwam werd vakkundig verwerkt tot een goede pass door de verdediging. De set werd dan ook gewonnen met de klinkende cijfers 25-15.

De stijgende lijn werd ook in de laatste set goed doorgezet. Met veel servicedruk en met name goed blokwerk werd Spaarnestad de laatste set kapot gespeeld. Spaarnestad kwam er dan ook helemaal niet meer aan te pas. Na 1 uur en 32 minuten werd deze wedsrijd beëindigd met 25-9 en dus 5 punten voor de thuisspelende ploeg. De 'mannenburger' was weer binnen! A-side Atalante H1 staat nu stevig op de nummer 1 in de competitie met 5 punten voor op de nummer 2.

Even wil ik nog Bas in het zonnetje zetten, niet alleen omdat hij goed had gespeeld. Maar vooral omdat hij ook helemaal terug kwam van een weekendje weg met zijn vrienden in center parcs een koelkast vol bier achter latend en 3 kwartier rijden van de Boei vandaan. Bas helemaal top!!!

Publiek bedankt! En tot de volgende keer in de Boei!!!