Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Avital clinic mei 2009Overtuigende overwinning voor Atalante D1
28 maart 2014
Maandagavond 24 Maart vertrok Dames 1 van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame naar Amsterdam. De techniek trainingen van de afgelopen weken van trainer Erik Raket hebben een duidelijke vooruitgang in het spel van de dames. Het dames team heeft een stijgende lijn te pakken in het klassement en is veilig voor degradatie.

  

Met de wedstrijd in de benen en de spirit van afgelopen vrijdag vetrok dames 1 vol goede moed naar Amsterdam. Dit leek echter makkelijker gezegd dan gedaan. Na veel mooie idyllische plaatsjes in de omgeving Amsterdam Noord gezien te hebben kwamen de dames aan in de Sporthal de Weeren.

Na een warming-up en tactische tips van coach Iwan Hendriks ging de wedstrijd van start met Wilma vd Schaft als set-upper, Mirjam van der Strate en Carin van Kouwen op de buitenaanval, Marjan Fares en Annike van Kouwen op de middenaanval en Tineke Vellekoop op de diagonaal.

De eerste set ging zeer voorspoedig. Na een mooie service reeks van Tineke Vellekoop waren de dames van VONO helemaal uit hun doen. Doordat Mirjam van der Strate mooie passes verzorgde en Carin van Kouwen ze keihard binnen de lijnen sloeg, waren de tegenstanders echt van slag. Dit resulteerde in een mooie eerste set overwinning van 15-25.

In de tweede set bleven we in de posities staan. Het team moest duidelijk even wennen aan de andere kant van het net. De dames gingen rommelig en paniekerig spelen. De time-outs van coach Iwan Hendriks kwamen op het juiste moment, en hij wist de rust weer in het spel van de dames terug te brengen. De middenaanvalster Marjan Fares zorgde nog voor een paar killing bloks waarmee het team nog punten wist te pakken. Annike van Kouwen en Wilma vd Schaft konden goed op elkaar inspelen waar weer een paar harde aanvallen uitkwamen.

De 2e set wisten de dames net aan te pakken in een setstand van 23-25. In de derde set kwamen Natalie van Scheppingen en Ingeborg Verweij binnen de lijnen. Natalie van Scheppingen stond meteen goed te passen waar het team weer verder op kon bouwen. Het damesteam had de winning spirit goed te pakken. Met mooi afwisselend spel: 3 meter ballen, buitenaanvallen en knallers van Ingeborg Verweij op het midden pakte de dames weer een set met 13-25.

De laatste set moesten de dames pakken om afstand te nemen in het klassement van VONO. De dames van VONO zette alle wissels in om er nog het uiterste uit te halen. Atalante gaf daar bijna aan toe door weer rommelig te spelen. Gelukkig was coach Iwan alert en kon hij de dames oppeppen om de laatste punten binnen te slepen. En jawel… een overwinning van 22-25.

Een 4-0 winst hadden de dames hard nodig. De 5 punten zorgen ervoor dat de dames stijgen naar een 6e positie in het klassement. De komende 2 wedstrijden moeten de dames nog tegen de nummer 2 en 3 spelen. Als het team dit spel voortzet kunnen daar nog mooie puntjes gepakt worden. 4 april om 19.30 uur in de Boei  spelen de Dames tegen Oberon D1.

Bron: An-nikeNaar het overzicht