Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


D3 overklast door Clam Dycke D3
19 oktober 2014


Afgelopen vrijdag speelde de GT.Bunck-formatie van Atalanteprofiel foto in Krommenie tegen de koploper Clam Dycke. In een wedstrijd, die slechts zelden een wedstrijd genoemd mocht worden, werd het derde team van Atalante op alle fronten overklast. Clam Dycke won met overtuigende setstanden met 4-0 van de Vinkeveense dames.

Coach Hettie Schockman kon deze wedstrijd beschikken over acht speelsters; Agnes Nelis is nog herstellende van een polsoperatie. De eerste set startte Atalante met Sandra de Boer op spelverdeling, Fenny Bijlsma op diagonaal, Nancy Lijten en Denise van der Laan op buiten en tot slot Judith van Rossum en Daniëlle van der Horst op midden.

Al snel werd duidelijk dat het een pittig potje ging worden. Atalante had moeite met het verzorgen van een goede pass, waardoor er aan het net onvoldoende afgewisseld kon worden. Clam Dycke wist met hun middenaanvalsters veel punten te scoren en de eerste set ging dan ook terecht naar de thuisploeg (25-14).

De tweede set nam Mirjam van der Strate de plek over van Nancy en Nancy van Judith. Er werd niet best gestart door een aantal persoonlijke fouten, maar daarna kwam Atalante op stoom. De pass werd beter verzorgd en vooral de rallypass was stukken beter. Tezamen met de servicedruk van Denise zorgde dit er voor dat Atalante goed bij kon blijven. Het kostte echter zoveel energie dat halverwege de set de klad er in kwam. Bij Clam Dycke ging de pass beter lopen en het werd duidelijk dat dit team niet thuis hoort in de tweede klasse. Atalante kreeg meerdere eerste tempo-aanvallen te verwerken en dit was echt even een tempootje te hoog voor de meeste speelsters. Clam Dycke ging er als een speer vandoor en pakte ook de tweede set (25-13).

De derde set kwam Judith er in voor Daniëlle. Er werd onbevangen gestart aan deze set en dit bood perspectief. Helaas bleef Atalante veel eigen fouten maken, waardoor het team steeds achter de feiten aan bleef lopen. Clam Dycke zocht goed de mindere passers op, waardoor Atalante onvoldoende kon aanvallen. Sandra rende van hort naar her, maar dat was niet genoeg. Atalante wist zich even te herpakken, maar kwam er ook deze set niet echt aan te pas. Met 25-16 ging ook de derde set naar de thuisploeg.

De vierde set nam Mirjam de plek van Sandra over. Nancy wist aan het net een drietal ballen op rij te scoren, maar Clam Dycke bleek met hun veelvuldige scorende middenaanvalsters gecombineerd met hun sterke passers een niet te nemen horde voor Atalante. Heel af en toe mochten de Vinkeveense dames even hoop hebben op een goede afloop, maar daar bleef het ook bij. De vierde set was duidelijk weer prooi voor Clam Dycke (25-15).

Helaas geen punten behaald deze wedstrijd, maar dat was ook niet vreemd gezien het feit dat Clam Dycke eigenlijk in de eerste klasse hoorde te spelen. Aanstaande dinsdag zal de GT.Bunck-equipe keihard trainen om zo de nummer 2, die aanstaande vrijdag op het programma staat, beter het hoofd te kunnen bieden. Dames 3 speelt om 19:30 uur tegen Spaarnestad D8.

Bron: NensNaar het overzicht