D1 pakt laatste strohalm van nummer 2
18 april 2015

Op woensdag 15 april ging Atalante Dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, op weg naar Amsterdam voor hun (hopelijk) laatste wedstrijd. Dit keer tegen de nummer 2 uit de poule. Het is nog steeds erg spannend, degraderen is niet meer mogelijk, maar PD zou nog steeds kunnen. Er moesten minimaal 1 of 2 punten gescoord worden om zo goed als veilig te staan. Alles van de grond af, dat was het doel van vandaag! Met Marjan en Astrid van D2 als invallers kon de wedstrijd gaan beginnen.

De eerste set begon niet al te goed. Van te voren hadden de dames van Albatros gezegd dat zij niet in topvorm waren, maar wij konden hier echter niets van merken. Het duurde een hele tijd voor die punten kwamen, en we begonnen met een achterstand van maar liefst 5 punten. De dames van Albatros keken erg goed waar de gaten zaten, en sloegen vervolgens de bal met een rot gang in dat gat. Het passen ging niet zo lekker, maar af en toe scoorden wij met een harde aanval of een goede service toch nog een puntje. Dit ging eigenlijk zo door tot het einde, we kwamen er niet meer in. Deze set verloren wij met 10-25.

De tweede set moesten we gaan werken, want we moesten toch écht puntjes gaan pakken! Deze set begon ook niet al te sterk. We hadden moeite met het opvangen van de ballen, en ook het blok van Albatros was erg sterk. De serviceplek aan de overkant was af en toe onbewaakt, en daar konden wij dan ook een aantal punten halen. Veel punten werden het helaas niet. Af en toe een time-out om het spel te breken en de boel weer even op te peppen, maar die 10 punten achterstand waren echt te veel om in te halen. Na een erg snelle set, verloren wij met 9-25.

De derde set ging er een enorme knop om. Een nieuwe opstelling, die er nu toch echt voor moest gaan zorgen dat er een punt gepakt werd. Het begon erg goed, punt voor punt werd er gescoord. Onze service deed het erg goed, en er werd nu ook keihard gewerkt om die bal van de grond te halen. De dames aan de overkant leken er even niet bij te zijn met hun hoofd, maar dat was voor ons natuurlijk hartstikke gunstig! De passes kwamen beter, er werd goed aangevallen en er werd vooral gescoord. In het midden van de set verloren wij toch nog een aantal punten, waardoor het weer 16-26 stond. Na een oppeppende time-out, waren wij weer vastberaden om die punt te gaan pakken. Het einde van de set was enorm spannend, maar na een aantal dikke smashes van Jana, wonnen wij deze set met 26-24!!

We hadden nu die punt, er viel een last van onze schouders. Maar…. Wat als we nóg een puntje konden pakken? Misschien nog wel 2? Dat zou toch wel even feest zijn! De vierde set begon weer iets minder. Een aantal schoonheidsfoutjes in de pass, maar de aanval lag erg goed. Annemarieke legde de bal precies neer waar de zwakke factor stond, en dat scoorde. Het blok van Albatros zorgde er wederom voor dat er een aantal ballen op de grond vielen. Dat kostte punten, en dat was erg zonde. Uiteindelijk kwamen wij op een achterstand van 7 punten, en toen moest de knop toch echt om. Helaas werd die achterstand steeds meer. We scoorden nog een aantal punten met onze aanval, maar verloren deze set helaas met 14-25.

Vrijdag is dames 2 aan de beurt om punten te gaan pakken tegen U.V.O. Dit zal de beslissende wedstrijd zijn, die bepaald wie er PD gaat spelen. Zet hem op dames!!

Bron: Jessica