Minidag 24-9-22

Spannend direct duel D2 tegen VHZ
10 april 2016

Vrijdag 8 april stond een treffen met directe opponent VHZ uit Nieuw Vennep op de rol. De nr 8 en 9, 1 punt verschil. Niet veel weken eerder werd uit gewonnen met 1-3 met een memorabele fikse come-back in set 2: na 1,5 lauwe set van 15-5 achter naar setwinst en ein-de-lijk op dreef...

Nu thuis met de zelfde formatie liep het van meet af aan als een trein. Ietwat geholpen door foutjes van de tegenstander sjeesde de thuisploeg door tot een mooie 2-0 voorsprong. Dan de derde set. Veel foutjes aan Atalante zijde nu en VHZ kwam steeds beter in haar spel, met name via het midden. Blokkerend was de gastploeg ook zeker de meerdere en het werd steeds moeilijker om een goeie pass, set-up en aanval netjes 1-2-3 rond te krijgen. Bij goede passes scoorden de rechtdoor ballen veelvuldig maar het was te laat om de set nog te reddden: 18-25 verlies.

In de 4e set was de strijd opnieuw en gelijkwaardig aan. Joke redde puike ballen in het achterveld, linke Loeps was vet op dreef en scoorde veel punten op de buitenkant. Hier en daar een mooie service reeks maar het lukte niet een groot gat te slaan, en in de retespannende ontknoping werd het ondanks wissels 24-26 en daarmee 2-2.

Een flinke voorsprong in de 5e set volgde, de start was goed. VHZ bleef echter vechten en in no time stond het gelijk. Er werd gestreden tot de laatste snik totdat uiteindelijk onze fijne midden-invaller-aanvaller Daan het laatste punt scoorde: 18-16.

Met een gelijk aantal punten staat D2 nu 7 en VHZ 8. Met een beetje vertekend beeld nog, maar afstand met nr 10 is nu 7 punten. Donderdag uit en volgende week vrijdag thuis nog tegende nrs 4 en 5..