Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybalScholentoernooi 2014

Een thriller voor MB1 in Gouda
30 oktober 2016


VollinGo uit Gouda is een redelijk grote vereniging met een dames- en herenteam in de 2e divisie. Om 11 uur ging de wedstrijd van start met Lisanne en Esther op de bank en Atalante begon moeizaam, Lucia gaf al na een paar punten aan dat ze niet lekker ging, dus de wissel met Lisanne op de
spelverdelersplaats was noodzakelijk. Iets teveel foutjes in de pass en service zorgden ervoor dat de eerste set met 25-15 naar VollinGo ging.
Dit werd de 2e set goedgemaakt, er kwam meer servicedruk en aanvallend werd er meer gescoord, ook door op de juiste momenten te kiezen voor de tactische bal. De 3 mtr aanval werd gekozen bij passes die bleven hangen en ook als de 2e bal werd doorgespeeld door spelverdeelster Lucia werd er gescoord. 
De 2e en 3e set waren daardoor voor Atalante, beide met 25-18, een verdiende 2-1 voorsprong. De 4e set wist VollinGo weer druk te zetten met goede services en harde aanvallen en bij de stand 24-18 was de set beslist ...... zou je denken. Atalante wist zich terug te knokken tot 24-24 waarna beide ploegen een serie setpoints kreeg, die ze niet wisten te verzekeren.Pas bij 29-28 wist VollinGo toch de 4e set naar zich toe te trekken, jammer, zo dicht bij 3-1 winst.
De vijfde set werd er weer matig begonnen, het is een dingetje van het team, waardoor ze het zichzelf steeds zo moeilijk maken. Ook nu werd er van kant gewisseld bij 8-1 achter, waarna de inhaalrace, weer te laat, werd ingezet. Dat de set eindigde in 15-13 voor VollinGo zegt genoeg, maar toch 2 punten mee uit Gouda na een wedstrijd die vooral voor het publiek prettig was door de vele spannende momenten.
Dat beide teams uiteindelijk 106 punten wisten te scoren geeft de verhoudingen goed weer.
Op naar vrijdag 11 november, dan komt de nr 2 op bezoek Limes uit Vleuten.Naar het overzicht