Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën


http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

Scholentoernooi 2014

Drie keer twee
17 december 2017


Op 16 december vond de laatste competitie dag van 2017 plaats voor de D/E jeugd van Atalante in Amstelveen. Atalante Girlpower (Lynne, Renske, Froukje, Mirte en Michelle) beet het spits af. Hun eerste partij tegen Oradi verliep lekker. Twee aan elkaar gewaagde teams. Er werd goed geserveerd en alert verdedigd. Ook heeft Lynne een paar mooie scorende smashes laten zien. Het mondde uit in een gelijk spel. Daarna tegen Nieuw Vennep. Deze opponent was sterker, waardoor de girls niet lekker in het spel kwam, deze helaas verloren. Maar in de laatste partij herpakte Atalante zich sterk. De puntjes werden weer op de i gezet. Deze partij werd overtuigend gewonnen van een team uit Haarlem en een mooie 2e plek als resultaat.

Deze ochtend kwam ook het nieuwe team van Atalante, de Volleychamps (Rinske, Carlijn, Shiwa, Jelwa, Bente en Jort) in actie. En dat ging niet onverdienstelijk voor zo’n eerste keer! De eerste partij liep als een trein, alsof het team al langer samen speelde. Mooie services, nette passes en goed geplaatste ballen. Een overtuigende winst tegen Haarlem. Daarna VVO uit Ouderkerk. Dat ging ook voorspoedig. Ook nu weer mooi spel. Ze leken op een tweede winstpartij af te stevenen, maar door een service reeks van de tegenstander werd het uiteindelijk een gelijkspel. De laatste opponent was ook de sterkste tegenstander. Ondanks een goede strijd met ups en downs werd het een 1-3 verlies. En ook hier kwam Atalante als tweede uit de bus.

Als laatste de Volleytoppers met Yorell, Jens, Niels en invaller Jelwa omdat Nefelli en Isa verhinderd waren. Zij spelen niveau 2 waarbij ze moeten vangen, gooien en door draaien. Heel veel beweging, maar dat ligt het jonge enthousiaste team wel, het ging als een speer. Als eerste tegen een veel groter/ouder team uit Hoofddorp. Maar dat deerde het team niet. De eerste set werd heel sterk gewonnen met zelfs ook nog een paar pass/vangballen wat extra punten opleverde! Tweede set leek ook goed uit te vallen, maar op het end helaas een paar foutjes achter elkaar waardoor toch Hoofddorp de setwinst binnenhaalde. Erna een team uit Nieuw Vennep. Ondanks dat de opponent sterk was, was Atalante net iets slimmer en sterker in het spelletje. Een hele mooie winstpartij. De laatste partij zou uitmaken wie er eerste zou worden. En gezien het spel van deze opponent zat het erin. Jammer genoegd was de concentratie bij Atalante deze partij wat minder en het spel werd wat slordiger. Waarschijnlijk was het ook de vermoeidheid die parten speelde, maar het lukte niet deze partij te winnen. Desondanks ook voor de Volleytoppers een hele mooie 2e plaats!

 Naar het overzicht