Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

Scholentoernooi 2014

MC1, 2021-2022

Atalante Heren 3 kampioen!!!
20 april 2018


Met 4-0 moesten de mannen van Heren 3 winnen om in de allerlaatste partij kampioen te worden. De Vinkeveners kenden slechts 2 verliespartijen dit seizoen en dat was tegen de nummer 2, Smash H1 uit Hoofddorp en tegen de tegenpartij van vanavond, Veenland H1 (4e) uit Wilnis.

In de eerste set zette routinier Peter Keijzer een forse voorsprong in met een ijzersterke service. Maar liefst 8 punten los, een heerlijk begin. Maar Veenland vocht terug, vooral de mannen op het midden en de sterke buitenaanvaller waren lastig te stoppen. Het ging over en weer met spannende rally's maar de service buffer hield stand, 25-17 winst.

De selectie van 6 man was uiterst smal. Geblesseerde Arjan Bakker fungeerde als fanatieke coach, routenier Hans van der Meer begon op de bank en daarmee had H3 een belangrijke troefkaart achter de hand. Invaller en allrounder Max Bouwman was bereid gevonden om de spelverdeling op zich te nemen.

Het vervolg van het streekduel was super spannend. De mannen van 3 hadden zich suf getraind op allerhande verrassende aanvalscombinaties maar deze avond was de pass vaak niet op maat waardoor het boek met rommelige noodscenarios er vaak bijgehaald moest worden. Het eerste deel van set 2 behield Veenland de voorsprong, halverwege kwamen de Vinkeveners langs zij en ook voorbij. Aan het eind van set 2 liepen de mannen uit Wilnis weer goed bij: 25-25. Door een snoeiharde aanval van Max werd het 2e bedrijf beslist met 27-25, een zeer nipte overwinning!

Set 3 en 4 waren ook mega spannend. Beide teams gaven geen duimbreed toe. Adrie Heinsbroek scoorde mooie punten met zijn alerte blok op het midden, Han Feddema had zijn gevreesde molenwiekaanval hervonden en ook zijn service liep weer als vanouds. Jarige Rein Kroon mepte de ballen over het net, hyper-enthousiast als altijd en boomlange Ramon Eikelboom wist menig balletje te redden in het achterveld en met name aan het net was hij een erg imponerende aanvalskracht. Verder werd het team aangespoord door de 7e man, een joelend publiek dat in grote getale was komen opdraven, met onder andere goedkeurend getoeter van oud trainster Roos Aarsman en aanmoediging van ex teamgenoot Jan Ruizendaal. Maar het was toch vooral de enorm grote drive en superfanatieke inzet die we van deze mannen kennen, waarmee de gouden H3-formatie ook set 3 en 4 met 25-23 en 25-21 binnen wisten te slepen, tot aan het laatste punt keispannend, een ware thriller!

En na jaren in de top van de 3e klasse te hebben meegedraaid gaat het volgend seizoen nu echt gebeuren: kampioen Atalante heren 3 gaat 2e klasse spelen!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1019726281511433&id=150284311788972Naar het overzicht