Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


De jongste spelers van Atalante hebben de competitie mooi opgepakt
12 februari 2022


In februari staat altijd de Beach op het programma; een keer per jaar maakt de minicompetitie een uitstapje naar het zand. Superleuk om altijd mee te pakken en dat vonden ook de mini’s van Atalante. Op 12 februari vertrok Atalante met 3 teams naar Aalsmeer: Atalante TikTok, Atalante Vinketoppers en Atalante Ministars.

Atalante TikTok
Dit team is dit seizoen pas begonnen en doet het boven verwachting. Het team met Isabella, Lynn en Rikki moest dit keer zieke Demy missen. Gelukkig hebben zich twee nieuwe spelers aangemeld: Lotte en Liv. Op de training al even extra geoefend met de nieuwe spelers erbij.
De eerste partij tegen Haarlem was wel even wennen aan de nieuwe opstelling, maar de meiden gaven zeer goed weerstand. Eerste set werd ruim verloren, maar in de tweede set maakten ze het nog spannend, nipt verloren.
De tweede wedstrijd tegen een ander Haarlems team. In het begin weer even het ritme zoeken. Na verlies in de eerste set viel in de tweede set alles op zijn plek. Mooie serves, goede pass en vangballen. En slim over het net gespeelde ballen. Een super verdiende winst in de tweede set.
Als laatste tegen Amstelveen. Ook hier moest TikTok even op gang komen; eerste set verloren. Tweede set ook weer goed opgepakt. Ze stonden voor, maar net in de zoemer scoorde de opponent nog een punt. Een nette 15-15 op het score bord. Een heel goed optreden van TikTok met 2 debutanten in de D-poule van niveau 4!


Atalante Vinketoppers
Op het andere veld begon iets later het wat meer ervaren, maar nog jonge team: de Vinketopppers. Zij komen uit in de B poule. Hannah, Maud, Noa en Roos moesten het doen zonder Eleana die nog herstellende is van twee armbreuken. Het team startte geconcentreerd de eerste partij tegen Nieuw-Vennep. De meiden hebben een solide serve en goede pass, wel even wennen aan het zand. Met de serve veel gescoord, als ook in het spel waren ze de betere. Een mooie 2-0 winst. De tweede partij was tegen SAS uit Uithoorn. Deze tegenstander was bijna een kop groter en ook wat krachtiger. In het eerste bedrijf lieten ze zich eigenlijk een beetje overtroeven door deze tegenstander. Maar Atalante had het betere van het spel en lieten dit zien in de tweede set. Goede serve, pass en slim geplaatste ballen in het middengat. De wedstrijd eindigde in een gelijk spel. Als laatste het andere team van Nieuw-Vennep. Hier ging de eerste set gelijk op, helaas op het end net aan verloren. Maar in de tweede set deden de meiden een schepje erboven op en wonnen deze overtuigend. Stand was nog niet bekend, maar zal om een van de bovenste plaatsen zijn.

Atalante Ministars
In de middag was het de beurt aan ons jongste team: de Ministars. Dit team is maar met drie, maar strijdt voor zes. De kleine meiden Jill en Mila gaan samen met de grote Jason voor elke bal. Soms ook voor de bal van iemand anders, maar ze gaan er wel voor. Zo missen ze die vierde speler eigenlijk niet.
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Spaarnestad. De Ministars, die toch pas het tweede toernooi ooit speelde, overklasten hun Haarlemse opponent op alle vlakken. Er werd heel goed geserveerd, heel veel gevangen en lekker snel gegooid. Ook werd er een paar keer gepasst en gevangen, waardoor er een extra punt verdiend werd. Alle drie de sets werden met gemak gewonnen.
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen VHZ uit Nieuw-Vennep. De Ministars waren nog heel niet moe en gingen weer goed uit de startblokken. Aan het einde van de set was er soms wat veel afleiding van zand en schelpjes, maar de voorsprong was toen al een feit. In deze set waren nog wat mooie acties te zien met duiken, mooi rechtdoor gespeelde ballen en knappe services. De winst ging ook nu met 3-0 naar Atalante. Hiermee behaalde het team voor de tweede keer op rij de eindoverwinning.

Bron: Inge & NensNaar het overzicht