Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Scholentoernooi 2014

Atalante mini’s kleuren sporthal geel/groen
12 november 2022


Afgelopen zaterdag kwam Sinterklaas aan in Nederland. Een belangrijke gebeurtenis, maar misschien nog net iets belangrijker was de minidag van onze jongste volleyballertjes in Amstelveen. Vier Atalante teams met in totaal 25 kinderen kleurden de Nieuwe Bankras geel/groen.

Terwijl de Sint bijna aankwam in Vinkeveen, de Atalante Ministars vol verwachting stonden te wachten op de Molmhoek, mocht ons jongensteam (Atalante Power) het spits afbijten in de hoogste poule van niveau 4. Alleen Thijs en Jason waren van de partij, maar zij werden gecompleteerd door Mila, Milo en Noa.
Het was een beetje zoeken in het begin, maar het team kwam er lekker in. Mooi services (soms ook lekker hard bovenhands), lekker duiken naar ballen, maar soms ook een beetje afgeleid. Alles kwam voorbij. Na wedstrijd 3 kon teruggekeken worden op mooie potjes, met wellicht niet altijd het gewenste en verdiende resultaat, maar wel lekker gebald.

In de rust van Atalante Power, kwam Atalante Tiktok de zaal binnenlopen. Asya, Isabella, Liv, Lotte Lynn en Rikki hadden er zin in. Waar soms de start wat moeizaam was, werd er nu vanaf het begin lekker gebald. Mooie passes, een stabiele service; het was een genot om naar te kijken. De rust werd goed bewaard en er werd ook heel goed gekeken waar er gespeeld moest worden. Het team mag nu nog leren om iets blijer te zijn met een mooi punt, want het is nog een beetje timide. Maar als dat alles is, staat ons nog veel moois te wachten van deze meiden.

Als derde waren de Atalante Ministars aan de beurt. Allemaal nog onder de indruk van de komst van de Sint kwamen ze de sporthal binnen, maar zodra de zoemer ging stond het team er. Het team begon met vijf (zij draaien elke keer als de bal over het net is door, inclusief wisselspelers), maar waren vanaf wedstrijd 2 met acht! Een grote chaos met doordraaien en soms draaiden Aeneas, Amy, Elise, Evelien, Jill, Mila, Nina en Suze door zonder een bal geraakt te hebben, maar ze bleven knap spelen. Ook dit team maakt een grote progressie door, waardoor het een kwestie van tijd is voordat er een niveau hoger gespeeld gaat worden.

Last but not least, de Atalante Vinketoppers. Zij trainen, net als Tiktok, onder leiding van Inge en Anouk en leren steeds nieuwe dingen bij. Goed te zien was dat er nu veel geoefend was op de prikbal. De bovenhandse service gaat steeds beter lopen en dat resulteerde in veel directe punten. Op dit niveau moet er minimaal in 2x gespeeld worden, maar de Vinketoppers spelen al regelmatig netjes in 3-en. Ontzettend leuk om te zien. Hun goede prestaties in de wedstrijden werden gevierd met een etentje bij Kwalitaria in Vinkeveen. Superleuk ook hoe Demy, Eleana, Hannah, Maud, Noa en Roos zo’n hecht team vormen.

De komende weken gaan trainers Inge, Nancy en Pim samen met assistenten Anouk, Daan, Martin, Nathalie en Tisa er weer volle bak tegenaan om de teams klaar te stomen voor de volgende minidag op 10 december in in IJmuiden.

 

Bron: NensNaar het overzicht