Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën


Vinkeveense plassen 2



Moeizame start, goed herstel: D3 tegen Oradi
27 november 2023


Vrijdag 24-11 speelde Atalante D3 in De Boei hun 8e competitiewedstrijd tegen Oradi. De dames van 3 staan nog altijd vrij strak bovenaan, en het gaat qua punten eigenlijk nog harder dan vorig seizoen toen vaak toch wel minimaal een setje per wedstrijd werd verloren. Nu weten de Vinkeveense dames vaker de 0 te houden en zijn daar nog fanatieker op ook. De ploeg uit Aalsmeer stond op plek 2, het beloofde een spannende partij te worden.

In de donkere dagen voor kerst zorgen Sint en Piet altijd voor een geinige attentie voor het team. Aan het begin van de wedstrijd kregen we via hulppiet Nens 1 groot cadeau en 10 kleintjes. Het grote cadeau mocht direct uitgepakt worden, het was een mooie zwarte coach sweater voor coach Hettie. De rest, inclusief de klapper -het gedicht- zou na de wedstrijd komen. Leuke traditie, dank u Sinterklaasje!

In set 1 nam Oradi direct het initiatief. Met ingehouden slaan en vooral de tactische plaatsballetjes op het midden wisten ze de thuisploeg meerdere malen in het ootje te nemen. Beteuterd stonden we daar te kijken, in het hoofd wisten we wel hoe dit op te lossen maar de snelle actie en reactie kwamen maar langzaam op gang. Ook serverend wist de gastploeg Atalante verschillende keren op het verkeerde been te zetten, met name door hun onverwachte korte service. Rommelig ging het. Maar, aan Atalantekant was er tussendoor ook veel moois te zien. Neem Natalie bijvoorbeeld. Iedere wedstrijd wordt ze fanatieker, ze maakte een paar zeer rake klappen op de buitenkant, echt wel hele mooie spetters en halverwege de eerste set was ze daarmee al woman of the match. Mirjam heeft al een hoog fanatisme en ook zij zette een schrappie power op de buitenkant bij met een paar lekkere lellen. Echter door onze slechte start had Oradi al flink wat punten verzameld, hoogste tijd voor orde op zaken. Bij 17-21 achter nam coach Hettie een time-out. Een inhaalslag werd gestart met mooie services van Annike. 22-22.. En eroverheen met 25-23 winst. Dat scheelde niet veel.

Oradi moest even bijkomen in set 2 en bij Atalante begon het te lopen. Alles ging netter. De beste passhaas was Ca3, strak gevolgd door Nens die echter ook het middengat aan het bewaken was en toen 1 of misschien 2 keer door de Oradi’s slim gepasseerd werd met een geplaatste bal in de hoek achterin. Maar op deze details na zat de gang er goed in. Door de mooie passes ging het bij het net ook beter, Joke smashte van zacht en doelmatig naar hard en doelmatig. Annike slaat denk wel het hardst door het midden, sommige ballen ver achterin net voor of ook wel net achter de achterlijn maar op de vrouw en bijna niet te ontwijken, dus heel lucratief. Bij immer montere en steady Sil kun je de bal vooral achterover altijd goed kwijt en bij aanvallende Nens blijft het natuurlijk de vingers aflikken bij heerlijk geplaatste hoeksmashes, dropshots of pokeshots met de knokkels, met iedere set-up weet zij wel raad. Monique is aan de beterende arm maar nog net niet klaar voor onderhands achterin, bij rondjes voorin gaat ze als een tierelier. Deze mooie acties horen niet allemaal bij set 2 maar die set ging het mooist. 25-9. En gezegd dient ook nog te worden dat Oradi slechts met 6 spelers was en zonder coach. Wie weet hoe het bij een volledig aantreden was gegaan. Bang voor of alert op ‘die met die schoenen’ waren ze wel. Die ‘pas-op’ opmerking werd door het net gehoord toen Ca3 naar het net doordraaide. Want haar aanval is gevreesd met grote vreze dus, mooi compliment voor onze manus van alles die ook nog dames 2 met haar invalbeurt naar winst had geholpen. Set 3 en 4 eindigden met 25-19 en 25-15, samen een 4-0 winst.

We staan nog steeds op 1, flink los, en dames 2 staat inmiddels op de tweede plek. Mooi! Heimelijk wordt er al langer gesproken over een oefenpartijtje tegen dames 1, ik denk dat het nu tijd wordt om openlijk te gaan flirten voor een date met ons vlaggenschip. Zonder dat er maar wat besproken is hebben we er al lol om.

Na de wedstrijd geen zoete verjaardagstraktaties en geen schotelgeld. Wel een leuke traktatie van Sint en Piet. Het begon met een creatief gedicht, dit keer door 2 hulppieten gemaakt. Aansluitend een klein cadeautje voor de 10 spelers. In goud of zilver. En onderling ruilen was toegestaan. Ondertussen een lekker drankje, het verjaardagslied voor Monique en een hartig hapje van de zaak erbij. Op naar de volgende wedstrijd op vrijdag 8 december.

Bron: Mie



Naar het overzicht