Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën
Minidag 24-9-22



Vinkeveense plassen 2

D3: Eenvoudige overwinning op SAS D3
19 januari 2024


Vrijdag 19 januari stond voor Atalante dames 3 thuis het team SAS D3 op het programma. Zij staan op de 11e plek, dus zou een eenvoudige winstpartij moeten worden. Maar uit in Uithoorn op Annemarie haar verjaardag was er wel met 4-0 gewonnen, maar niet echt overtuigend daar Atalante ging meespelen met de opponent en het zichzelf erg moeilijk maakte. Dit keer was het doel je eigen partij spelen.

En dat ging het team dit keer zeker beter af, onder het toeziend oog van het thuispubliek Statler en Waldorf, alias Pa Van Tellingen en Pa Schockman in een verder stille ongezellige zaal.

De eerste set begon wat stroef, maar langzamerhand kwam Atalante meer in het spel. Het middengat werd door de opponent goed ingevuld, maar dat betekende dat de hoeken vrij waren om te bestoken. En deze werden steeds meer gevonden door Carin met de rechtdoor, maar ook Mirjam en Silvia zochten de hoeken op. Atalante nam met behulp van een goede serve steeds meer afstand van SAS en won uiteindelijk met 25-15.

Het verschil in niveau was te zien; om het team niet mee te laten spelen in het spel van de opponent kregen de spelers een extra doelstelling mee om de opponent niet verder dan 10 punten te laten komen. Dit gaf de dames een extra challenge mee. Het ging super goed, wel werd de concentratie onderbroken door twee keer een los BH bandje van Mirjam. Gelukkig herpakte het team zich zeer snel, met name aangevoerd door supermooie snoeihard crossgeslagen ballen van Monique. Ook deze set wist Atalante zich ondersteund door sterke services; het lukte de dames om inderdaad de doelstelling te halen met 25-10.

Dan de derde set. De gezelligheid ging wat meer meespelen. Getriggerd door acties van de tegenstander had Ca3 haar - zoals wel vaker - ‘in een deuk’ momenten deze set, wat vaak ook doordringt bij zus Monique. Na wat meer punten van de tegenstander wist Monique zich goed te herpakken met haar sterke aanval deze set. Dit nam Atalante verder mee op sleeptouw. Ondersteund door een mooie tweede bal van Annemarie en goede services werd ook deze set mooi gewonnen met 25-15.

In de laatste set was het beste er wel af van de opponent. Atalante speelde vrij uit. Met lekkere harde aanvallen van Annike, crossgeslagen ballen van Joke en geplaatste ballen van Nancy. De serve bleef solide. Het werd weer een 25-10.

Vorige week vergeten een foto te maken, dus deze avond extra de tijd genomen hiervoor, waarbij Pim wel wat snel was met afdrukken maar met leuke teamfoto's als resultaat!

Na de snelle winst in de ongezellige hal snel naar de kantine om nog te toasten op Mirjam haar verjaardag en ook even een drankje aan de trouwe supporters Statler en Waldorf.

Op naar de volgende partij tegen Martinus op donderdag 25 januari wat een pittige pot beloofd te worden, gezien de partij diezelfde avond waarmee zij van een sterk dames 2 wisten te winnen!

Bron: Inge



Naar het overzicht