Vinkeveense plassen 2

H2 pakt ook Nederhorst
07 oktober 2007

Afgelopen vrijdag speelde het 2e herenteam van Atalante tegen het 2e herenteam van VV Nederhorst. Na de succesvolle seizoensopening (4-0 winst) wachtte nu een onbekende tegenstander.

Het met negen (9!) man aantredende Nederhorst bleek uit oud-promotieklasse spelers en vers talent te bestaan. Aantredend met vers talent lieten de A-side heren geen misverstand verstaan over de sterkste deelnemer van deze 2-kamp met 25-21 voor de 1ste set. Ondanks het ontbreken van buitenaanvaller Reijn Kroon konden de heren beschikken over een compleet arsenaal van aanvallers.

In de 2de set kozen de gasten voor routine welke direct doorklonk in de uitslag, gesteund door een ervaren midden aanval en setup konden de Nederhorsters ervoor kiezen om deze set dankzij slordig spelen van Atalante met 17-25 naar zich toe te trekken.

In de 3de set klonk de vermoeidheid van enkele Atalante spelers door (deze hadden eerder op de avond met het 1ste herenteam meegespeeld). Ondanks twijffels bleek de verdediging dusdanig in orde dat een 2de setwinst niet ontkomen kon worden en werd de set met 25-19 binnengehaald.

Voor de 4de set vielen de gasten terug op vers talent in hun poging om een 5de set af te dwingen, de vermoeide Erik Verbruggen werd bij de gastheren vervangen door jeugspeler Leroy Kuijper. Ondanks deze ogenschijnlijke verzwakking wisten de A-side heren hun spel voort te zetten en werd deze set ogenschijnlijk eenvoudig binnengehaald met 25-16.

Met de eindstand van 3-1 nemen de heren de leiding terug in de 2de klasse F met een lichte voorsprong op Voleem 2. Komende vrijdag spelen de heren uit tegen Keistad H8 in Amersfoort.

Bron: Ton Plomp