Scholentoernooi 2014

H2-Huizen H3: Niet voor het zingen de bar uit...
17 februari 2008

Dat bleek wel aan het einde van de avond in het altijd roerigen Huizen. De zaterdag was al bijna om toen H2 vertrok naar Huizen. Om de tegenstander in verwarring te brengen verdeelden de heren zich over 3 auto's en alle auto's namen een andere route richting Huizen. Zo kan het gebeuren dat Bas B wordt opgehaald door auto 1, auto 2 de weg afzet zodat en paardentrailer kan inparkeren en dat auto 3 na 3 afslagen verkeerd ter plaatse is. Zaterdagavond was bandjesavond in Huizen, althans in de sporthal. Op klanken van 'don't step on my grass' begon h2 zich op te warmen voor de wedstrijd. Rick de Groot gepolst, maar helaas het ging nog niet met de pols, ook de jaarlijks kapperbeurt had daar niets aan veranderd.

Ton, tja Ton, Ton had nog last van zijn enkel, had nog geen oppas, was in een algehele blijf-thuis-stemming en deed ook dus niet mee aan de teambuildingsessie van h2 achteraf. Teambuilding sessie?? Inderdaad, h2 vond het wel eens tijd om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. En dus werd er afgesproken om na de wedstrijd in Huizen ergens bier te gaan proeven, en proeven kan alleen in grote hoeveelheden, en met begeleiding van kenners. Voor dit uitstapje was de hulp ingeroepen van Mark Kentrop. Volleyballen moet even wachten, maar dit gezellige uitje was goed voor het herstel. De mannen die we misten waren Oscar en Ton dus, ja Ton, die met die enkel, en zonder oppas.

Enniewee, ingespeeld, ingeslagen, en ingeserveerd, begon de wedstrijd. Weinig publiek op de tribune, en de wedstrijd ging meteen goed van start. De A-side mannen geloven erin en gaan goed mee. Door alles van de grond te halen en sterk aan te vallen wint Atalante deze set met 25-22.

Set twee, ondertussen zijn er plusminus 40 scheidsrechters op de tribune gaan zitten, die alles uit, touche, voetfout vinden wat de mannen van Atalante 2 ook doen. Maar de scheidsrechter laat zich niet kennen, en fluit stug door (met soms overleg met de teller). Mede hierdoor worden de A-side mannen gemotiveerd om de set te pakken, wat ze ook doen, 25-21.

De derde set dient zich aan, nu is echt het gevecht begonnen: wordt het 2-1 of 3-0? We weten het nu wel maar toen nog niet. Tijdens deze set wordt er een lange tijd tegen een achterstand aangekeken, maar de mannen vechten terug, van 23-19 naar 23-23. Bij het 19e punt van Heren 2 wordt Leroy erin gewisseld. Nog helemaal in vorm sinds de wedstrijd van heren 1, brengt hij de constante pass terug bij heren 2, hierdoor levert Leroy (de zwarte panter of Gouwe P**) zijn visitekaartje weer af, 23-23 dus. En dus time out van de tegenstander. Bij heren 2 was het simpel. Erik Verbruggen zegt tegen Rick van de Linden, gooi maar twee keer rotzooi naar buiten, dan sla ik ze wel in. Rick van de Linden is de opgooier van h2 voor de mensen die dat nog niet weten. Tegenstander serveert, pass is minder (dus niet van Leroy), rotzooi dus, dus volgens afspraak naar buiten, en volgens afspraak VUUR. De bal gaat via een touche, uit. UIT dus, en dat ziet de scheidsrechter wel. UIT dus, en de 40 scheidsrechters vinden dat ook. Helaas, 23-24 voor de Huizenaren. Rick de opgooier gaat uit z'n pannetje, dus alles lijkt erop dat het snel over is. Maar daar wordt een hele grote NOT tegenover gesteld. Als ik zeg dat de eindstand 30-28 voor De A-side mannen is geworden, is het alleen nog maar goed te melden, dat de Huizenaren 4 setpoints hebben gehad, en Atalante 2...

Dus met een hele vette 3-0 de vierde set in, het bier roept, het uitje staat voor de deur. Alles wijst op een snelle aftocht van heren 2. En ook de vierde set wordt gepakt 25-18. Een hele vette 4-0 overwinning voor Heren 2. Mede door een hele sterke verdediging, hebben we de wedstrijd kunnen winnen, perfect.

Wedstrijd over, dus douchen, en dan naar de bar, De dames van Huizen hadden al wat alcohol op en stonden dus met de band mee te zingen. Na wat bier liet heren 2 zich hier ook niet onbetuigd, en deed gezellig mee. Alleen het zangdebuut van Erik V laat even op zich wachten. Tja en dan moet de coach naar huis, ook hij gaat niet mee, omdat zondag het eindtournooi van de rayon selectie is. Dus eerder weg, dus de L** om toch wat te zingen. Toen was het ook meteen over, anders was de bar leeg. Tja en Ton, Ton is meermale gebeld, voor de feestvreugde, Ton heeft ook telefonisch meegedoucht. Het lek is boven, ik kan het niet geloven.

Bron: Erik R