Oudenallen D2 werkt hard tegen de nr 2
09 maart 2008

Op zaterdag 7 maart verzamelden de meiden van Oudenallen D2 op de Kerklaan bij de Boei. Inderdaad stond daar een stoplicht erg kort aan de weg waardoor een rommelige situatie ontstond. En de meesten wisten wel dat we naar Amersfoort moesten maar welke hal... dus we waren niet 123 weg ook.

Toch nog netjes voor tijd konden we direct beginnen, Keistad D3 was al bezig met de grondoefeningen. We begonnen erg snel en aan het begin van de set waren er wat slordige foutjes hier en daar. Zo vanaf de 10 ging het gelijk op. Alles ging redelijk, er werd goed gewerkt. En dat na 3 weken niks. Maar bij de 19 stopte de telling bij Atalante, de tegenstander maakte de reeks snel af met name dankzij allerlei foutjes aan de Vinkeveense kant, 25-19.

In de 2de set werd er weer hard gewerkt, nu vanaf het begin. Als de foute services eruit waren dan konden we de set pakken. Lange tijd ging het gelijk op, het was lekker werken. En heel verrassend deze keer, want het is niet ons sterkste punt, het blok stond als een dijk. Met name Loeps en Marjan zetten een Chinese muur waar de veel langere middenaanvallers niet doorheen kwamen. Mooie punten! En dat tegen de nummer 2. Helaas waren er aan het eind van deze set alweer een aantal foutjes op rij van allerlei aard waardoor de set in een keer af was. Dat was erg jammer omdat we zo lekker draaiden maar ja, punten op het telbord horen daar ook bij.. 25-21.

Jet en Joke kwamen in het veld. Van de self-coach moesten we met name de hoeken achterin opzoeken en alert blijven in de pass. Dat ging goed. De kleine voorsprong werd allengs groter, de Amersfoortse dames hadden natuurlijk gedacht een makkie te hebben. Maar niks daarvan, de set werd prima afgemaakt met 19-25.

Setje 4 ging ook voortvarend. Mooie hoogtepunten en soms wat missers. Lange tijd bleef het gelijk op gaan, de story of our live lately.. Zou dit de vijfde vijfsetter op rij worden? Gezien het spel van de Amersfoortse dames moest het kunnen. Tot de 22 ging het gelijk op en daar waren weer een paar foutjes aan onze kant waardoor het spel ineens uit was. Die foutjes, echt van allerlei aard: serveren, service pass, rally pass, set-up en aanval, daar maken we er iets te veel van. De wedstrijd was op zich leuk, maar net die paar puntjes doet ons te vaak de das om.

Hoe staan we er nu voor met nog 5 wedstrijden te gaan? Nog steeds nummer 10, volgende week thuis tegen Keistad D4..