Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Scholentoernooi 2014

Tweede lesdag aan de Schakel met Matt en Nens
01 november 2006


Vandaag, woensdag 1 november, was het eindelijk weer mijn beurt om te assisteren bij het schoolvolleybal. Bijna kwam ik niet aan de beurt, maar op het eind bleek toch niemand te kunnen, dus mocht ik. Jaja… jullie denken vanwaar dat enthousiasme, maar toen ik daar weer in de zaal stond dacht ik: “Ja, dit is het toch wel!”

Net als vorig jaar was Matt bij mij weer iets te laat. Even een moment van aarzeling moet ik starten, of niet, maar toch snel wel gedaan. Dribbelen door de zaal, gevolgd door vliegtuigje en daar kwam Matt aan vliegen. Overigens tot opluchting van alle kinderen, die toch wel erg teleurgesteld waren met alleen maar Nens. Geef ze eens ongelijk, vanuit mijn opleiding kan ik natuurlijk wel lesgeven, maar Matt doet het erg goed en erg leuk!

De eerste groep was om 08.50 uur… erg vroeg op mijn vrije woensdag. Groep 5/6 stond schreeuwend en wel klaar voor de eerste les van die ochtend. Die kids kunnen al lekker ballen, hoor! Ze hadden het spelletje goed door en waren in ieder geval enthousiast.

Een groep later werden ze wat kleiner. Een combinatie groep 4 en 5. Voor sommige kinderen was het nog erg moeilijk. Gooien, vangen, draaien, wisselen, vangballen tellen, ….. ze draaiden er letterlijk en figuurlijk een beetje van door. Desalniettemin zag het er erg leuk uit en hoe kleiner ze zijn, hoe leuker het is!

Van klein ging het naar nog kleiner, want nu was groep 3 aan de beurt. Mijn favoriet toch wel, al is het nog erg moeilijk voor ze. Wat een überschatjes! Het vangen en gooien was hier al moeilijk zat, dus we hielden de regels simpel. Uiteindelijk waren de kids lekker bezig en daar gaat het toch ook om!

Het was alweer snel tijd voor de laatste groep van vandaag. Dit was gelijk ook de grootste… letterlijk en figuurlijk. Maar liefst 32 enthousiaste kinderen stonden er te springen om met de volleyballes te beginnen. Dat waren er best een hoop!! De klas was een combinatie van groep 7/8 en dit zag je in het volleybal ook wel een beetje terug. Deze kinderen speelden wel al bijna het “echte” volleybal. Er werd begonnen met een service en er werd gepasst en bovenhands gespeeld. Alleen de tweede bal mochten ze nog vangen en gooien. Voordeel hiervan is, is dat de kinderen makkelijker een rally kunnen spelen. Deze kinderen waren helemaal klaar voor het scholentoernooi en hadden er ontzettend veel zin.

We kregen ook nog een compliment van de leerkracht van groep 3. Hij vond het ten eerste super dat we zoveel deelnemers voor het scholentoernooi hadden en hij vond het ook helemaal leuk dat we zelfs groep 3-ers tot een soort van volleybal kregen.

Zo was er weer een eind gekomen aan een erg leuke woensdagochtend. Op naar de volgende twee woensdagen! Laat het twee mooie dagen worden.

Groetjes Nens

Ps. Doordat ik bijna de hele lessen heb meegedraaid, is het mij niet gelukt om ook nog foto’s te maken! Sorry!

Bron: NensNaar het overzicht