Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Avital clinic mei 2009

Atalanters op de 2x2 jeugdkampioenschappen
02 januari 2009


Vrijdag 2 januari deden Lisa en Kellie mee aan de 2x2 jeugdkampioenschappen van de Regio Holland. Hieronder tref je een verslag aan van hun belevennisen.

Donderdag 1 januari: “Lies, lies! Ga even zitten… zit je? Okee, hou je vast! We hebben morgen al dat toernooi!” “WHAT?! Het was toch zaterdag pas?” “Nee, we moeten er al om 9 uur zijn om ons te melden en om half 10 is onze eerste wedstrijd.” “WHAT! Dat meen je niet!”

Nou goed, 2 januari: 7 uur opstaan, 8 uur in de auto en 9 uur in Hilversum. Tanja ging niet mee i.v.m. huiswerk en moeheid.

Het toernooi was in een grote en mooie sporthal met 6 gymzalen (“woooow!”) er liepen al heel veel jongens en meiden rond. Onder andere heel veel van de Nederlandse Volleybalschool en allemaal in trainingspak, het zag er heel erg professioneel uit allemaal.

Even omkleden, sta je halfnaakt in de kleedkamer, komt er een man binnen. Oeps, mannenkleedkamer!

Maar goed, 1e wedstrijd (9.30) moesten we fluiten, de Kaasmeisjes tegen Kema keurmerk. Pff, wat konden ze goed spelen! Vooral de Kaasmeisjes.

2e wedstrijd (9.45) moesten we zelf spelen tegen de Bolle Beunhazen. We hadden het voorgevoel dat we dik gingen verliezen, maar dat bleek niet goed te zijn. Onze tegenstanders waren nog niet echt wakker en we scoorden punt na punt. De stand was uiteindelijk 25-15. Gewonnen!

3e wedstrijd (een kwartier later) tegen de Kaasmeisjes, heel origineel ze worden gesponsord door Primadonna kaas haha. Kellie heeft bij één van de meiden op selectietrainen gezeten en kan volgens haar heel goed spelen. Dusja, het was een moeilijke wedstrijd. Na een slagveld; Kellie met een bloedlip en alletwee blauwe knieën verloren we met 15-22. Jammer! Maar wel gelachen, toch nog een beetje brak van oud&nieuw.

4e (11 uur) en laatste wedstrijd van de ochtend was tegen Kema keurmerk en tja, weer verloren. De stand is niet belangrijk J. Het komt erop neer dat de meiden heel erg goed zijn.
Tijdens het wachten op de volgende wedstrijd keken we echt onze ogen uit: meisjes van 11 met super veel talent waren lekker aan het ballen met een jongetje van ongeveer 6. Door alleen maar om je heen te kijken steek je al heel veel op van de anderen.

13.15 we zijn ingedeeld in een andere poule. Tegen de Joepies hadden we onze eerste wedstrijd… de motivatie bij hun was een beetje weg en wij speelden veeeeel beter; lekker rustig een balletje overspelen en rammen! Gewonnen met 22-8!! Jeeeeh!

2e wedstrijd was tegen de Snoepies. We hadden geen bal, toen geen scheids, geen fluitje en geen papiertje. 5 minuten verder konden we spelen… lekker gespeeld, veel gelachen en gewonnen met 23-12. Die is weer binnen.

Op de planning stond dat we daarna gelijk nog twee wedstrijden hadden, maar de tegenstanders zijn niet op komen dagen… we zijn ook zoo angstaanjagend!J Nou om 14.45 was de één na laatste wedstrijd. Tegen Deleukstevanirene.nl Het ging wel goed, alleen waren de services niet wat ze moesten zijn. Verloren met 22-24. En toen was het zover…

De laatste wedstrijd. Dit keer weer tegen de Bolle Beunhazen, hele leuke meiden maar ze hadden ook nog een beetje de oud&nieuw nasleep. Het in drieën spelen ging lekker! Ook hadden we nog mooie reddingen; in het andere veld liggen, bal tegen je hoofd spelen enz. enz. Gewonnen met 21-16!

Hmm, lekker warme douche nemen totdat het licht uitvalt, leuk zo’n licht met bewegingssensor. Al tastend door de kleedkamer heen en weer lopen totdat het licht weer aangaat. Echt weer wat voor ons haha…

Al met al was het een superleuke, gezellige, sportieve en leerzame dag. Uiteindelijk zijn we derde geworden in de eerste poule en tweede van de tweede poule met maar 1 punt verschil. Volgend jaar weer en dan winnen we!

Echt een aanrader dit 2-2 toernooi, thanks Nens!

Oja, nog een paar tips: vergeet nooit een bal, fluitje en een pen, trainingspak en natuurlijk schoenen en knielappen (die werken =P).

Groetjes en natuurlijk nog Gelukkig Nieuwjaar iedereen!
Kellie en Lisa

Bron: LisaNaar het overzicht